Viimeviikolla käytiin Tacon kanssa opettelemassa Laamasan Mian luona leikkimistä ja oikeaa palkkaamista. Hienosti Taco leikki, minulla oli paljon enemmän ongelmia:-) Mutta eiköhän se leikkiminen kohene minullakin harjoittelun myötä...

Saatiin läksyksi puiden ja pensaiden kiertämisiä, valssauksia, sylikäänöksiä ja takaaleikkauksia. Päätin myös, että Taco tulee tekemään A-lla juoksukontaktit ja puomilla ja keinulla pysäytyskontaktit. Keppejä ei treenata vähään aikaa ja sitten otetaan muutaman päivän treeniputki.

Sunnuntaina oli  meidän tokovalmennusryhmän treenipäivä Easyn kanssa. Easyn kanssa treenattiin ensin vapaana seuraamista ja toisena liikkeenä liikkeestä seisomista. Taas oli minun palkkamiset ihan väärissä kohdissa. No puollustuksekseni voin sanoa, että pienellä koiralla toko on kyllä hankalampaa kuin isolla koiralla (ainakin minun mielestä:-)). Lisäksi kiinnitettiin erityistä huomiota käskyjeni äänensävyyn, sillä on toooosi paljon merkitystä. Seuraava Miettisen Pia treeni onkin jo muutaman viikon päästä, tosi kivaa...

Ja löytyipä Easyn neljällä jalalla pomppimisellekin käyttöä. On hyvä palkkauskeino tokoliikkeiden välissä:-) Eli eikun pomppimaan:-)

Edellisenä sunnuntaina meitä oli mukava porukka kokeilemassa metsässä jäljestämistä. Tähän asti Savu on tehnyt pääasiassa peltojälkeä. Tehtiin jo oikein janakin ja lähdettiin siltä. Keppien ilmaisu on meillä vielä vaiheessa ja Savulla olikin vain lopussa yksi keppi namikipon päällä. Hienosti poika jäljesti kovasta tuulesta huolimatta, parikertaa Savu hukkasi jäljen, mutta sinnikkäästi etsi jäljen ja jatkoi matkaa. Tosi kiva laji niin minun kuin koirienkin mielestä. Hyvä, että muutetaan lähemmäs hyviä metsiä ja jäljestyspeltoja:-)