Käytiin lauantaina Easyn kanssa Kirkkonummen kisoissa tekemässä yksi agirata. Tuloksena 10 + yliaikaa reilusti. Positiivista oli, että tehtiin vaihteeksi ihan koko rata:-) Easy istahti kerran riman taakse, josta kielto. Siinä vierähti varmaan lähemmäs viisi sekunttia, ennenkuin Easy jatkoi matkaa. No, ihan minun oma moka se oli, kun tein valssin vaikka persjättö olisi toiminut tietty meillä paremmin. Toinen kielto tuli sitten kepeiltä. Mutta putkiin Easy irtosi tosi hyvin ja muutenkin teki iloisesti häntä heiluen koko radan.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa Tacon mätsäri Toijassa. Paljoa ei ehditty harjoitella. Tacolla oli ollut kerran kaulapanta kaulassa ennen mätsäriin menoa. Paikalla oli 13 pentua, myös Satu oman Lyyti mäyräkoiransa kanssa. Taco ja Lyyti keskittyivät kauneuskilpailujen väliajalla lähinnä toistensa kanssa leikkimiseen, mutta ihmeesti kyllä sitten keskittyivät taas tuomarin hurmaamiseen ja kehässä ravaamiseen. Saatiin kovasti kehuja liikkumisesta ja päästä, niin ulkopuolelta kuin sisältäkin:-) Tuloksena punaisten neljäs ja kassillinen palkintoja. Taidetaan mennä toistekkin mätsäriin:-)

Tiistaina oli Savun jäljestyskurssi. Mentiin Västankvariin tekemään peltojälkeä. Tällä kertaa ajettiin toisen tekemä jälki ja pituutta oli jo lähemmäs satametriä. Alettiin opettelemaan janatyöskentelyä eli lähetettiin koira jäljelle vähän sivusta, ehkä 45 astetta. Maksan paloja oli 4-7 askeleen välein ja askeleet oli jo ihan tavallisia. Tosi tarkasti Savu työskenteli ja loppua kohti sen jäljestäminen parani tosi paljon. Ei kannata tehdä mitään lyhyttä jälkeä, Savu tajuaa jujun vasta kymmenien metrien jälkeen:-) Ihmeellistä kyllä, mutta sen keskittymiskyky säilyy hyvin:-)